O nás | Cyprianus
  1. Úvod
  2. O nás

O nás

 

Desať ročné skúsenosti s tradíciou

 

Začiatky sú vždy ťažké, ale plné nápadov. Prvé mydielka som vyrábala pre svojú rodinu a priateľov podľa tradičných receptúr. Všetkým sa veľmi páčili a tak mi navrhli, či by som ich nemohla predávať.

Ćo považujem za dôležité je fakt, že naša výroba prírodnej kozmetiky začala z vášne a ako koníček vďaka čomu sme postupne vyrábali viac a viac produktov ktoré si naší zákazníci zamilovali a vždy sme naslúchali ich potrebám.

Začala sa dlhá cesta. Prvé mydlá sme predávali v spolupráci s českou firmou, nakoľko najviac vyhovovali kvalitou mojej predstave, ale stále to nebolo ono. Prišiel čas budovať vlastnú malú výrobničku v "paneláku". Konečne 15.3.2011 sme získali Rozhodnutie z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva a mohli sme začať vyrábať pod vlastnou značkou.
Prečo sme si zvolili názov CYPRIANUS?

Inšpiroval nás ľudový liečiteľ, zberateľ, vzdelaný cestovateľ, konštruktér fráter Cyprián žijúci v rokoch 1724 – 1775 v Rakúsko-Uhorsku ako kamandulský mních obývajúci Červený Kláštor. Bol výnimočný najmä v oblasti medicíny, farmácie, alchýmie a botaniky. Kvôli liečiteľským schopnostiam ho vyhľadávali ľudia z vtedajšej Rakúsko-Uhorskej monarchie. Najviac ho preslávil 97 stranový herbár, ktorý obsahuje 283 vylisovaných rastlín z okolitých hôr, ale aj zo vzdialených končín. Herbár napísal štvorjazyčne : v gréčtine, latinčine, nemčine a miestnom nárečí. Ku každej rastlinke nezabudol uviesť aj jej liečivý účinok.

Našé produkty sú dermatologicky testované a nie sú testované na zvieratách. Všetký naše výrobky sú certifikované podľa nariadení Europskej únie.
V súčasnosti prevádzkujeme jednu vlastnú kamennú predajňu a dve franchisingové. V kamenných obchodoch okrem kozmetiky nájdete široký výber polodrahokamov a výrobkov z nich, aromatické sviečky, darčekové predmety.

Produkty vyrábame ručne a s láskou čím dávame jedinečnosť každému jednému vyrobenému kusu.

Dbáme na vysoké hygienické štandardy a vysokú kontrolu vstupných surovín.

Pomáhame naším zákazníkom všetkým zákazníkom ktorý sa na nás obrátia so svojím problémom sa snažíme pomôcť a najväčším darom je pre nás spokojný zákazník.